Näin siinä sitten kävi niin kuin arvelin. En jaksa enää illalla istua koneen ääressä kun töissä saa hakkaa konetta ihan tarpeeksi. Kun luin edellistä kirjoitusta niin kuukaudessa on tapahtunut huimaa kehitystä. Olivia puhuu täyttä häkää kolme sanaisia lauseita ja yhdistää jopa kolme kaksisanaista hokemaa peräkkäin. Yksi ilta Olivia laski neljään ja avustetusti kuuteen. Suu käy kuin papupata ja tekstiä tulee koko ajan. Toni laittoi viikolla mulle tekstarin töihin ja kysyi olenko mä opettanut Olpulle sanan postiauto. En muistaakseni mutta niin vaan Olppu oli sen napannut jostain. Toni ja Olivia oli odottanut bussia pysäkillä ja Itellan auto meni ohi minkä jälkeen Olppu totesi sen olevan postiauto.

Olivia puhuu edelleen kolmannessa persoonassa mutta niin mekin. Täytyy alkaa käyttää minä ja sinä sanaa niin Oliviakin oppii ne. Pukeminen on parasta puuhaa ja Olivialle pitää pukea tai hän itse pukee ulkovaatteet päälle sisällä ollessa. Joku härpäke on aina päässä, joko Kittypipo, kukkahattu tai pipo tai lippis. Kengät olisi myös kiva laittaa jalkaa mutta siinä me ollaan oltu tiukkoina ettei kengät jalassa kuljeta sisällä. Se on vielä tiukkapaikka Olpulle.

Toni ja Olivia touhuaa joka päivä jotain. Maanantait on usein uimapäiviä, tiistaina on muskari, keskiviikkona hoidetaan asioita, torstaina on muskari ja perjantaina ilo liikkua-ryhmä. En siis ihmettele jos Toni ei jaksa viikonloppuisin tehdä mitään erikoista kun viikot on tällaisia. Minulla taas olisi puhtia tehdä vaikka mitä ja niin yleensä tehdäänkin. Tämä aamupäivä tosin on mennyt ruokaa laittaessa kun T&O ovat ulkona. Iltaisin tulee niin nopeasti pimeä ettei sitä viitsi lähteä enää töiden jälkeen ulos. Tonilla on tänään työpaikan tyky-päivä ja me ollaan taas ilta kaksitaan. Jotain pitää kehittää. Pitäisi keksiä mitä me askarrellaan isänpäivälahjaksi ja sitä voisi jo alkaa tekemään. Onko ideoita?

Vauva-aiheiset keskustelut on kivoja Olivian mielestä. Meillä on muutama ystävä raskaana ja niiden vauvoista jutellaan melkein joka päivä. Tänään juteltiin myös siitä kuinka Oliviakin on ollut mahassa ja Olivia tajusi sen jälkeen että myös hän on juonut maitoa tissistä. Mutta omien sanojen mukaan nyt hän on jo iso tyttö ja juo maitoa mukista. Ihanaa kun voi jo "kunnolla" keskustella Olivian kanssa ja hän tajuaa niin paljon. Vähän aikaa menee kun piuhat käsittelee asioita mutta sit lamppu syttyy ja hän vastaa jotain ihan realistista vastaukseksi. Jos Olivia ei jaksa kuunnella tai tajunnut jotain niin hän vain sanoo mm-mm eli myöntämisen merkki, olen kuulut mutta en halua / osaa vastata.   

Olivia on ollut täysin terve koko syksyn ja näin tietenkin toivotaan jatkuvan. Olivia saa joka aamu aloe vera hörpyn joka pitää pöpöt loitolla ja vastustuskyky kasvaa. Ruoka maittaa tosi hyvin ja suosikki on tällä hetkellä ystäviltä saadut omenat. Olivia syö välipalaksi kokonaisen omenan haukkaamalla siitä itse sopivia palasia. Enää ei tarvitse pilkkoa valmiita palasia. Me tietenkin otetaan "puu" eli kanta ja siemenkota pois kun ne paljastuu hedelmälihan alta. Leipää pitäisi myös saada koko ajan varsinkin silloin kun me syödään mut nyt Olivia on alkanut pikkuhiljaa malttamaan mielensä eikä kerjää ruokaa vaikka me syödään. Olivia syö itse mutta potalla käynti tuottaa vielä ongelmia. Harmittaa tosi paljon kun Olppu teki ennen kesää tosi hyvin tarpeensa potalle mutta kesällä kun vaihdettiin vaippa lennossa pihalla niin potalla käyntikin jäi. Nyt Oliviaa saa todella suostutella menemään siihen ja jos hän suostuu istumaan potalla niin se kestää kaksi sekuntia. Yksi päivä Olivia oli tehnyt kakat suihkun lattialle kun Toni haki puhdasta vaippaa Olivian huoneesta. Potta olisi ollut ihan vieressä. No, pikku hiljaa. Ei kaikki voi onnistuakaan kerralla.

Mulla ei oikein ole tuoreita kuvia Olpusta kun kaikki on Tonin kännykässä eikä hän ole tyhjentänyt niitä koneelle. Kaverit on varmaan nähnyt parhaimmat kuvat FB:ssä ja ne välittää aika kivaa fiilistä Tonin ja Olivian päivistä. Nyt on puolet ajasta mennyt eikä aikaakaan kun on tammikuu. Joulu on ollut jo mielessä jonkun aikaa ja siitä pitäisi tehdä päätöksiä kenen kanssa sitä vietetään vai ollaanko ihan kolmistaan. Niin ja Hiljaa toivotut tulee uudestaan leffateattereihin. Käykäähän katsomassa sivut www.hiljaatoivotut.fi niin näette missä näytöksiä menee. Sitä kautta saa myös lähettää toivomuksia näytöspaikoista. Eikö ole muuten hyvä kuva minusta ja Tonista =)

Lomakin on jo mielessä. Siihen on vielä kuukausi.