On tätä odotettukin, lomaa. Ja Tonin puolen vuoden vapaata. Se tarkoittaa sitä, että minä menen tasan kuukauden kuluttua töihin. Jaiks. Huomenna lähdetään Lieksaan missä on Tonin isän puolen suvun sukukokous. Yövymme Lieksan lähellä mökissä mamman ja papan kanssa torstaihin asti. Sieltä menemme äidin ja hänen miehensä mökille Nilsiään muutamaksi päiväksi. Siitä suuntaamme kohti pohjoista aina Suomussalmelle asti missä Olivian kummit majoittavat meidät jo ties kuinka monetta vuotta. Olemme siellä nelisen päivää mistä laskeudumme Pohjanmaalle ja ystäviemme luokse Seinäjoelle. Kotimatkalla käväisemme moikkaamassa Tonin pappaa ja enoa Jalasjärvellä ja sitten tulemmekin kotiin. Pari viikkoa menee tähän reissuun.

Seuraavat pari viikkoa ihmettelemme Helsingin nähtävyyksiä kuten Linnanmäkeä, Suomenlinnaa, Helsingin rannikkoa yms. Korkeasaaressa kävimmekin Olivian, Arton ja Sadun kanssa tiistaina. Se oli aika turha käynti koska lähes kaikki eläimet oli piilossa tai nukkumassa. Onneksi keväällä oli onnistunut käynti siellä. Tiistaina vietimme myös kahdeksatta hääpäiväämme. Tosin Toni oli töissä klo 9-19.30 eli juhlinnat keskittyy ensi viikkoon.

Toni yllätti Olivian eilen ihan totaalisesti. Hän tuli kotiin jo klo 15.30 kun Olivia vielä nukkui. Toni oli käynyt vähän ostoksilla ja toi Olivialle Peppi-pehmon, Huvikumpu-teltan ja puhallettavan uima-altaan. Ei ollut riemulla rajaa kun Olivia näki Pepin. Mähän olen kirjoittanut, että Olivia ei jaksa katsoa telkkaa paitsi jos Peppi on kyseessä. Se osaa DVD:n ulkoa ja muistelee sitä vähän väliä vaikka siitä olisi päiviä kun sitä on katsottu edellisen kerran. Ja mä en sitä niin usein näytäkään. Vain sade- ja siivouspäivinä. Ja aina kun on puhetta punaisista hiuksista niin Peppi on mainittava, Olivian toimesta.

Mutta auto starttaa huomenna klo 5 aamulla. Hirvittää jo aamuherääminen ja Olivian huominen rytmi. Syömiset, nukkumiset, viihdyttämiset ja kaikki. Sukukokous kestää koko päivän ja siellä on järjestetty lastenhoito. Saa nähdä kuinka se menee ja raaskinko jättää Oliviaa sinne. Se riippuu niin paljon lastenhoitajasta ja millaisen ensivaikutelman saan siitä. Rytmi on muutenkin sekaisin niin Olivian voi olla vaikeaa jäädä sinne.

Mutta blogi vaikenee muutamaksi viikoksi. Oikein hyvää kesää ja palaan asiaa taas elokuussa.