Sunnuntaina pääsin eroon aika monesta vaatekappaleesta. Olimme Sadun ja Hannan kanssa Myyrmäen kirpparilla ja kauppa kävi. Mulla oli tosi paljon vaatteita, omia, Tonin ja Olivian ja Tonin ja Olivian vaatteet kävi kaupaksi. Mä taidan kulkea niin ryysyissä ettei kukaan huoli niitä edes pikkurahalla. Tai sit käytän ne vaan niin loppuun ettei kukaan huoli niitä sen takia. Toivottavasti jälkimmäinen. Vaikka nettosin aika kivasti mutta silti vaatteita jäi niin paljon että Olivian kummitäti otti naturalit joita oli aika paljon ja silti jäi kesän Hietsun kirppistä varten odottamaan mukava määrä vaatteita. Osan laitoin Fidaan mutta siistimmät (omasta mielestä) jätin vielä odottamaan seuraavaa reissua. Yksi äiti kertoi tänään, että hän oli vienyt Mellunmäkeen itsepalvelukirppikselle kahdeksi viikoksi tavaraa ja vaatteita ja hän joutui käydä joka toinen päivä lisäämässä kamaa sinne koska ne vietiin käsistä. Ja myös ne kaikki rääsyimmätkin aika kovalla hinnalla. Mä mietin sitä vaihtoehtoa aluksi mut minut saatiin suostuteltua myymään vaatteet peruskirppiksellä. Nyt otan itsepalvelukirppiksen uudelleen mietintään.

Sunnuntai oli muutenkin mukava päivä. Aurinko paistoi todella lämpimästi ja meidät kutsuttiin grillaamaan Olivian kummien luokse Vuosaareen. Istuimme pihalla auringossa tekemättä mitään. Se sopi rankan myyntipäivän jatkoksi. Eilen olin koulutuksessa kulttuurikeskus Sofiassa työporukan kanssa. Sanoin sijaiselleni, että jos tulee jotain koulutuksia joista minulle olisi hyötyä syksyn töihin paluuta ajatellen niin tulen niihin vaikka omalla ajalla. Ja eilen oli sellainen ja se oli ihan valaisevaa. Systeemit, organisaatio ja koko järjestelmä muuttuu ja koulutus koski juuri sitä. Oli aika puuduttavaa istua paikoillaan kahdeksan tuntia (miinus ruokatunti ja kahvipaussit) kun on tottunut olemaan koko ajan liikkeessä. Onneksi ei tarvitse kovin usein istua koulutuksissa.

Tänään oli viimeinen muskari ja leikkipuistot alkavat toimia kesäaikataululla. Kiva päästä kesällä leikkipuistoon syömään. Tulee oma lapsuus mieleen. Tai Olivia syö mitä he tarjoavat ja minä otan omat eväät. Olivian ruoka on ilmainen koko kesän. Helpottuu vähän minun ruoanlaitto.

Samainen äiti joka suositteli itsepalvelukirppistä suosittelu syksyllä alkavaa lasten temppukoulua. Se on tarkoitettu 1-2 vuotiaille ja toimii lähes samalla kaavalla kuin Kajuutan taaperojumppa. Se alkaa samalla viikolla kun minä menen töihin eli siinä olisi Tonille ja Olivialle mukavaa ohjelmaa. Ja mamma voi jatkaa sitä sitten tammikuussa jos Olivia tykkää siitä.

Mukava viikko tiedossa. Toivottavasti aurinko jaksaa paistaa. Ja viikonloppuna häihin ja Olivia mammalle ja papalle hoitoon. Mukavata.