Olivialle on tällä viikolla kehittynyt kylläisyyden tunne. Siis tytölle joka pystyy syömään ja syömään ja syömään niin kauan kunnes räjähtää. Mutta nyt kylläisyyden tunne on vihdoin kehittynyt ja neiti lopetti ruokailun kesken sanomalla "loppu" ja "kiitti". Enpä olisi tätä päivää uskonut näkeväni.

Eilen käytiin neuvolassa ottamassa punkkirokote. Se ei ehkäise borrelioosia mutta puutiaisaivokuumetta kyllä. Borrelioosia voi hoitaa antibioottikuurilla mutta puutiaisaivokuumeeseen ei ole varsinaista hoitoa. Ja sen takia kannattaa ottaa rokotus koska niin se on parhaiten ehkäistävissä. Punkit ovat kuulemma levinneet jo ympäri Suomea. Puutiaista tapaa erityisesti Suomen rannikkoseudulta. Puutiainen on levittäytynyt kuitenkin pikkuhiljaa sisämaahan ja pohjoisemmaksi. Nykyään puutiaisen levinneisyys kattaakin Suomen jo Rovaniemen seudulle saakka. Lähde Nyt voimme lähteä hyvillä mielin mökille kesällä, tosin kroppatsekkaukset on silti tehtävä aamuin illoin.

Neuvolassa terkkarilla oli aikaa joten otimme Olivian pituuden ja painon. Ne olivat pituus 78,80 cm (+3 cm), paino 10,925 kg (+445 g) ja pipo 47,90 cm (+0,7 cm). Neiti porskuttaa täysin keskikäyrillä. Terkkari kiinnitti huomiota Olivian sanavarastoon joka on kuulemma erityisen laaja. En mä täällä siis turhaan sille höpötä. Jotain hyötyäkin siitä on ollut.

Sunnuntaina sitten Myyrmäen kirpparille myymään omia, Tonin ja Olivian vaatteita. Ihana päästä niistä eroon vaikka tietty haikeus onkin Olivian vaatteita kohtaan. Mutta nyt raha ratkaisee.