Jihuu!!!! Toni sai myöntävän päätöksen vuorotteluvapaalle. Mahtavuutta!!! Kuviot menevät siis näin: Toni aloittaa 4 viikon kesäloman 18.7. Minä menen töihin 15.8. jolloin Toni jää vuorotteluvapaalle. Vapaata kestää aina 14.1.2012 asti jolloin Tonin äiti, ihana mamma jää vuodeksi vuorotteluvapaalle hoitamaan Oliviaa. Olpesteri menee kunnalliseen hoitoon vasta 15.1.2013 eli juuri ennen kuin täyttää 3 v. Ihan mahtavaa ettei tarvitse laittaa hoitoon aikasemmin. Tiedän, että Olivia menee mamman kanssa muskareissa ja kerhoissa ja saa siellä aktiviteetteja ja ikäistään seuraa. Kivi vierähti sydämeltä kun Tonin työnantaja suostui vuorotteluvapaaseen. Nyt on enää Työkkärikuviot edessä eli paperisota ja myöntävän päätöksen odottelu työkkäristä. Eiköhän se sieltä tule.

Tämä päätös on myös rahallisesti todella hyvä. Oli todella hullua että edes keksimme tällaisen ratkaisun. Toni saa kotihoidon yms tuen sijaan 70 % ansiosidonnaisesta joka on varmasti enemmän kuin mitä saisi hoitovapaalla. Tätä ratkaisua kannattaa mainostaa muillekin isille jotka miettivät jäädä kotiin mutta eivät pysty siihen rahan takia. Ainoa huono puoli on se että vuorotteluvapaan jälkeen pitää olla 5 vuotta töissä ennen seuraavaa vuorotteluvapaata. Ja vuorotteluvapaalta ei kerry lomia eikä eläkettä. Mutta muuten hyvä ratkaisu. Ja työnantajakin hyötyy tästä kun saa vapaalla olevan paikalle työttömän työnhakijan jonka ei tarvitse tehdä samoja töitä kun vapaalle jäävän. Win win-situation.

Mutta muihin asioihin. Tämä viikko oli taas yhtä lentoa ja niin on ensi viikkokin. Perjantaina lähdemme pohjanmaalle sukulaisiin ja kavereille kylään joten maiseman vaihdos on tulossa. Ja se tekee taas hyvää. Seuraavalla viikolla lähdenkin jo Wieniin Forever porukan kanssa joten paljon mukavaa tiedossa.

Olen muuten menossa puhumaan Simpukan järjestämään Lapsettomien lauantain tapahtumaan 7.5. Siihen pitää oikein kirjoittaa paperille mitä sanoa ettei mene senat sakaisin. Jännittävää. Harmi ettei Toni pääse mukaan koska on polttareissa. Niin ja nyt on tulossa sellaiset häät mihin en ole saanut polttarikutsua. Eikä ole saanut monet muutkaan. Ihmeellistä ja todella tylsää.

Tein muuten äsken Burgundin pataa meidän mammojen tapaamiseen huomiseksi. Tuoksu on ainakin todella hyvä. Tässä ohje mihin ei tule pekonia eikä hillosipuleita mistä en tykkää.

Burgundinpata (Lähde linkin alla)

400-500 g luutonta naudan paistia
1rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 dl punaviiniä
1 lihaliemikuutio
2 isoa sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
1 tl timjamia
1 tl suolaa
0,5 tl jauhettua mustapippuria
3 porkkanaa
1 purjo
200 g pieniä herkkusieniä
(pinnalle persiljaa)

Leikkaa liha kolmen sentin kuutioiksi. Ruskista palat kuumassa öljyssä kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, sitten vesi, punaviini, liemikuutio ja lohkoiksi leikatut sipulit, hienonnettu valkosipuli sekä mausteet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla puolisen tuntia, sekoita välillä. Kuori porkkanat ja puhdista purjo. Leikkaa porkkanat viipaleiksi ja purjo paloiksi. Lisää pataan porkkanaviipaleet ja vähän myöhemmin purjo ja herkkusienet. Hauduta vielä n. 20 minuuttia.