Vietimme tänään äitiporukassamme lapsiemme 1-vuotis syntymäpäivää täällä meillä. Kaikki oli tehnyt jotain ruokaa ja saimme vatsan täydeltä ihanaa linssi-papusosetta, salaattia, patonkia ja jälkiruoaksi kahta erilaista kakkua ja pullaa. Lapset leikkivät ihanasti keskenään, mitä nyt muutama nujakka syntyi mutta se kuuluu asiaan. Muistelimme kulunutta vuotta ja ihmettelimme miten tähän on tultu. Samalla mietimme jo tulevaisuutta. Yksi meistä on raskaana, kaksi meistä menee syksyllä töihin ja yksi jää kotiin kunnes tyttö täyttää kolme vuotta. Olemme yhdessä menneet melkein koko vuoden ja äideistä on tullut tärkeä porukka ja henkireikä minulle. Sieltä saa aina henkistä kannustusta jos menee huonosti tai vinkkejä jos omat keinot ei riitä.

Kävimme Olivian ja Tonin kanssa eilen Olivian 1-vuotis neuvolassa. Strategiset mitat olivat pituus 75,90 cm, paino 10,480 kg ja pipo 47,2 cm. Olivia on kasvanut 2,5 kuukaudessa 2,4 cm ja grammoja on tullut 320 g. Molemmat menevät normikäyrällä. Terkkari kehui kuinka Olivia on fiksu ja tajuaa paljon asioita. Toisaalta taas hän antoi lähetteen fysikaaliseen koska Olivia ei vielä nouse itse seisomaan eikä konttaa tai ryömi vaan menee peppukiitoa. Minusta se on turhaa mutta mennään nyt. Ei siitä haittaakaan ole. Samalla saimme kaksi rokotusta joita itkettiin lohduttomasti usea minuutti.

Lähdemme huomenna Arton ja Sadun kanssa Karja-Lohjalle mökille. Ihanaa, pitkästä aikaa jonnekin. Viimeksi olimme lokakuussa Kyproksella. Muuten en ole käynyt Järvenpäätä pidemmällä. Otamme kaikki sukset mukaan ja saimme Olivialle lainaksi lastenrinkkarepun missä on tarkoitus kantaa Oliviaa hiihtämisen aikana. Katsotaan kuinka se sujuu.

Tänään voitte kuulla minun ja Tonin lapsettomuustarinan Yle Radio Suomesta klo 17.30. Jos et ehtinyt siihen niin sen kuulee Yle Areenasta. Tässä linkki Ylen sivuille.