Tein tänään herkullista lohikeittoa. Ohjeen otin Maikkarin Mitä tänään syötäisiin?-sivuilta.

n. 400 g pala  lohifileetä
1 - 1 1/2 l  lohilientä (keitetty kalanperkeistä)

1 iso  sipuli
5  maustepippuria
1-2  laakerinlehteä
1 tl  suolaa
8  keskikokoista perunaa (keltainen tai vihreä pussi)
2 dl  vispi- tai ruokakermaa
2 rkl  voita
  ruohosipulia
  tilliä

1. Kuumenna lohiliemi kiehumispisteeseen ja lisää sen joukkoon hienonnettu sipuli, maustepippurit ja laakerinlehdet.

2. Kuori perunat ja paloittele ne lohkoiksi tai kuutioiksi. Lisää perunat kiehuvaan liemeen ja keitä ne puolikypsiksi eli noin 10 minuuttia.

3. Irrota lohesta nahka. Leikkaa lohifilee noin 2 cm:n kuutioiksi ja lisää kuutiot keittoon. Hauduta kypsäksi, lisää kerma ja voi. Ripottele päälle runsaasti hienonnettua tilliä ja ruohosipulia. Tarkista maku. Tarjoa keiton kanssa lämmintä rieskaa tai paahdettua ruisleipää. Voit valmistaa keiton muistakin kaloista, kuten taimenesta, raudusta, kirjolohesta, harrista tai siiasta.